YANGıN MERDIVENI KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması özellikle yürütmek üzere yararlanma amacına ve kullanan özlük sayısına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birmebzul insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı midei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, katıksız kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Mekanizma Odası Yangın Kapıları : Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının taçı esna otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın bapsı camlı kabil.

Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak nitelikte olması az önce de bahsettiğimiz üzere ürkü halindeki insanoğluın içeride bir şey unutma veya birini tahlis amaçlı içeriye girme isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı için içerideki işlekların kurtarılması külliyen meraklı ekiplere bırakılması müstelzim bir konutir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, elan yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Yangın Bapsı seçerken ilgi edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve klası belirlenmelidir.

Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın bapları özge yangın kapısı türleri arasındadır.

Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk gestaltnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, dokumanın kullanım klası kabil faktörler yanık olmaktadır.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir öbürü de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında daire merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena gestaltda Yangın Merdiveni Kapısı bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu yangın kapısı modellerinin her biri, binaların yaraşıklı düzeyde yangın koruması ile donatılmasını katkısızlayarak sınırlı ihtiyaçları ve organizatör standartları karşılık olmak üzere tasarlanmıştır.

Binanın kucakinden bayağıya essah nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Özellikle duyarlı ve kıymetli materyallerin evetğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kanatlar içre yarar yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı ciğerin destek plakaları mevcuttur.

Report this page